30 jaar Fysiotherapie Ruesink


Op 1 januari 1990 is Herbert gestart met de praktijk. Wat gaan 30 jaar dan snel voorbij.

Herbert heeft van 1980 tot 1990 fulltime in het Gemeente ziekenhuis in Arnhem gewerkt. De fusie in de Arnhemse ziekenhuizen maakte het mogelijk om voor de helft ontslag te nemen en op 01-01-1990 een eigen praktijk in Ellecom te starten.

Het begon als een zogenaamde “wilde vestiging”, zonder een contract met de ziekenfondsen. In die tijd was er nog het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier.

De aandachtsgebieden waren vooral sportfysiotherapie en de behandeling van kaakklachten en bekkenproblematiek.

Na enkele jaren lukte het met hulp van een tandarts, de verloskundigen in Doesburg en enkele patienten een contract met het ziekenfonds te krijgen. Hiermede was de toegankelijkheid voor iedereen gewaarborgd.

De combinatie van werken in een ziekenhuis (“daar gebeurt het”, daar is kennis en kunde) en daarnaast ook “eigen baas” van een particuliere praktijk is een prachtige combinatie geweest.
De laatste 15 jaren werkte hij nog maar 2 ochtenden in het ziekenhuis, inmiddels Rijnstate.
In juni 2017 is hij gestopt in het ziekenhuis.

De praktijk is uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby geworden. Het voelde nooit als werk, het was alleen maar erg leuk.
De IJsselsprong in 2008 op verzoek van de verloskundigen gaf een toename van het aantal patiënten en dus ook personeel. Tirza heeft hier ook een grote rol in gespeeld.

Anno 2020 heeft de praktijk 3 vestigingen en werken we met 5 fysiotherapeuten en hebben we diverse specialisaties en samenwerkingsvormen. De praktijk is HKZ-gecertificeerd en doet mee aan het KNGF Plusprogramma.

Op 1 januari 2020 is de organisatie veranderd in een maatschap met veel toekomst perspectief.