40 jarig jubileum van de Rikketikkers!

Onze praktijk is al meer dan 35 jaar verbonden met sport- en spelvereniging De Rikketikkers. Die vereniging bestond donderdag 14 april 40 jaar en dat werd zaterdag 23 april gevierd met een gezellige brunch.

Tijdens de brunch werd ook afscheid genomen van Herbert Ruesink. Hij heeft de vereniging meer dan 35 jaar ondersteund als sportleider/ adviseur en coördinator van de sportleiding en verpleegkundigen. Hij gaat het wat rustiger aan doen en daarom worden zijn taken bij de Rikketikkers overgenomen door Joost. Herbert blijft uiteraard nog wel steeds aan het werk in onze praktijk!

1982

De Rikketikkers is in 1982 opgericht in Dieren. De meeste leden sporten bij De Rikketikkers na hartproblemen en 3 maanden hartrevalidatie in het ziekenhuis. Zij worden gestimuleerd door artsen, het revalidatieteam en lotgenoten.

Elke maandagavond wordt tussen 19.00 en 20.00 uur onder deskundige begeleiding gesport in De Hangmat in Rheden. Na een warming-up komen diverse spelvormen aan bod, waarbij deelname gebaseerd is op ieders individuele mogelijkheden. Zo ontdekt ieder weer zijn eigen mogelijkheden om actief te genieten van het samen sporten. Belangrijk is ook de ontmoeting en de onderlinge verbondenheid.

Nieuwe leden zijn welkom

Ook is in de loop der jaren de doelgroep hartpatiënten verruimd met diabetespatiënten. Gebleken is dat ook mensen met diabetes zich qua behoefte aan begeleiding en sporten goed thuis voelen bij de vereniging. Nieuwe leden zijn welkom om mee te sporten. Belangstellenden kunnen contact opnemen via rikketikkers@chello.nl of tel. 026-3118066.