Andrea Deelstra loopt olympische limiet en gaat naar Tokio

Het is gelukt. In een laatste ultieme poging pakte Andrea zondag 6 december een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

De 35-jarige atlete, die al vele jaren door onze praktijk begeleid wordt, liep de marathon van Valencia in twee uur, 28 minuten en 28 seconden. Daarmee bleef ze twee seconden onder de olympische limiet van 2.28.30.

Het was voor Andrea de tiende marathon in haar carrière. Haar persoonlijk record is 2.26.46, vijf jaar geleden in Berlijn gelopen.

Voorbereiding

Na de marathon van Berlijn in september 2019, waar zij zich voor Tokio wilde kwalificeren, was zij de A-status kwijtgeraakt. Het lukte niet om de limiet te lopen. Op 7 km voor de finish raakte ze geblesseerd aan de linker heup. Op wilskracht liep ze de marathon uit. Liggend in de camper van Herbert en Yvonne is zij thuis gekomen uit Berlijn en een revalidatie van een aantal maanden was nodig om weer op niveau te komen.

Een half jaar later, in maart van dit jaar volgde een limietpoging in de Japanse hoofdstad zelf. Vanwege het coronavirus gingen daar alleen elite-lopers van start en moest ze een groot deel van de wedstrijd alleen lopen. Met een tijd van 2.33 was ze vijf minuten te langzaam.

De Olympische Spelen werden met een jaar uitgesteld. Het kon dus nog! Er was nog een kans! Door de Corona-pandemie waren er vervolgens geen wedstrijden meer en was het lastig om de ideale voorbereiding te doen voor een laatste ultieme poging. Maar de wil was groot en we wisten dat ze het kon.

Deze kans heeft ze gegrepen!

Petje af voor een topsportster in hart en nieren, die een ongelofelijk vertrouwen heeft en positief is ingesteld. Het is een plezier om daarmee te kunnen en te mogen samenwerken.

Tweede Olympische Spelen

Voor Andrea wordt dit de tweede keer dat ze naar de Olympische Spelen mag. In 2016 liep ze de olympische marathon in Rio de Janeiro. Die liep voor haar uit op een teleurstelling. Zij  kwam in de problemen door de felle zon en de hitte en finishte als zestigste.

Alle reden om het nu beter te doen. Op naar Japan!