ClaudicatioNet wordt Chronisch ZorgNet

Al jaren is onze praktijk onderdeel van ClaudicatioNet. Het zorgnetwerk voor behandelaars van patiënten met perifeer vaatlijden (ook wel etalagebenen genoemd). Deze zorg bestaat uit looptherapie en leefstijlbegeleiding. Op 12 maart is ClaudicatioNet veranderd in Chronisch ZorgNet.

Wat is Chronisch ZorgNet?
Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen (NCD’s). Bij NCD’s moet u denken aan bijvoorbeeld perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hartrevalidatie. Binnen dit open netwerk met landelijke dekking staat kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel. Chronisch ZorgNet therapeuten onderscheiden zich dan ook op dit gebied.

Alle aangesloten therapeuten handelen evidence-based volgens de KNGF-richtlijnen, en volgen bijscholing die relevant is voor de behandeling van patiënten met NCD’s, zoals scholing op het gebied van leefstijlbegeleiding of rookstopcoaching. De Chronisch ZorgNet therapeut zal gespecialiseerd zijn en zal de patiënt daarmee nóg beter kunnen helpen.

Vanuit onze praktijk nemen Barbara en Joost deel aan dit netwerk. Zij zijn gespecialiseerd en hebben veel ervaring in de behandeling van NCD’s. Daarnaast is Joost al jaren kartrekker voor het regionale netwerk rondom de regio Doetinchem. Heeft u vragen over de behandeling van NCD’s? Joost van der Kooij en Barbara Müller-Martens staan u graag te woord!