ParkinsonNet

Onze praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet 

 

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening, waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals lopen, aankleden, spreken en eten. Dit heeft veelal veel impact op de kwaliteit van leven. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van de ziekte van Parkinson.

 

Samenwerking

Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen specifiek deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen. Hierdoor is, op initiatief van het UMC St Radboud & de Werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), ParkinsonNet ontstaan.

 

Netwerk

ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

Wij werken samen met:

  • Ziekenhuis Rijnstate in Zevenaar en Arnhem
  • Slingeland ziekenhuis in Doetinchem
  • Gelre ziekenhuis in Zutphen

De lijnen met de neuroloog, parkinsonverpleegkundige, ergotherapeut en logopedist zijn kort, waardoor behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar zijn afgestemd.

ParkinsonNet zorgverleners werken goed verspreid over een regio en moeten ook in staat zijn om patiënten aan huis te behandelen. Zo kunnen patiënten aan huis of dichtbij huis een goede behandeling krijgen.

 

Meer informatie over ParkinsonNet vindt u op www.parkinsonnet.nl 

 

Verwijzing en vergoeding

De ziekte van Parkinson is een chronische aandoeningen een verwijzing is dus noodzakelijk. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering, vervolgens vindt vergoeding plaats vanuit de basisverzekering.