Sportfysiotherapie

Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. De één speelt competitie en gaat voor de winst, de ander loopt geregeld een rondje hard, een derde zou graag zijn conditie willen verbeteren of wat gewicht willen verliezen.

 

Sportfysiotherapie voor wie?

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen? Een sportfysiotherapeut kan je bijstaan wanneer je een blessure hebt, een sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces of hij helpt bij je keus van een sport die bij jou past.

 

Beginnende sporters - advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. De sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan je vertellen wát je kunt gaan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan je er ook bij begeleiden.

 

Sporters - advies en begeleiding

Je sport met veel plezier. Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen. De meeste sporters willen steeds beter presteren: sneller rennen, vaker scoren, langer fietsen. Hierbij gaat het om een combinatie van techniek, kracht, lenigheid, snelheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen. Bekruipt je wel eens de vraag of je wel goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten, of na een zwangerschap de draad weer oppakken? Een sportfysiotherapeut kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met sport te maken heeft. Hij adviseert over de juiste trainingsopbouw en geeft oefeningen om bijvoorbeeld de lenigheid of snelheid te bevorderen. Dit komt niet alleen de sportprestatie ten goede, maar helpt ook om blessures te voorkomen en voorkomen is beter dan genezen.

 

Geblesseerde sporters - behandeling en begeleiding

Je bent geblesseerd. Dat is balen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding zorgen daarvoor. Sport-minded als hij is weet de sportfysiotherapeut hoe je je voelt en zal hij er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure. Hij adviseert ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven, zodat je zo min mogelijk achterstand oploopt. Zonodig zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, orthopeed of andere deskundige terecht kunt als de blessure complex is of daarom vraagt.

 

Topsport-getalenteerde sporter

Onze praktijk is partner van Topsport Gelderland en participeert in het Olympisch netwerk. 

 

 

 

 

 

Verwijzing en vergoeding

Ook de sportfysiotherapeut is per 1 januari 2006 direct toegankelijk.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt de behandeling geheel of gedeelteijk vergoed. Raadpleeg zonodig uw polisvoorwaarden en zie item vergoeding fysiotherapie bij algemene informatie.