Fysiotherapie Ruesink heeft meegedaan aan de Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 27 september was het de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tijdens de Nationale Sportweek kon heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en door sport zit je lekkerder in je vel. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat was dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar. De sportweek is verder nog op gedeeld in verschillende dagthema’s.

In samenwerking met Doesburg Beweegt heeft Fysiotherapie Ruesink ook aan de Nationale Sportweek meegewerkt. Alle samenwerkingspartners van Doesburg Beweegt namen 1 dagthema voor hun rekening. Onze praktijk heeft het thema ouderen op zich genomen, wat op maandag 21 september plaatsvond. In dat kader heeft Joost in het Biesemhuis het beweegspel “Bewegend Ganzenbord” met de bewoners gespeeld. Het Biesemhuis biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Begin maart is het Biesemhuis geopend in de wijk Beinum te Doesburg.

“Bewegend Ganzenbord” is net als het klassieke ganzenbord, alleen zijn de hindernissen vervangen met beweegopdrachten. Zo moeten de spelers flink in beweging komen voordat ze het eind van het spel halen. Op die manier zijn er uiteindelijk geen verliezers! Zo kan sport dusdanig worden aangepast, dat iedereen aan voldoende beweging zou moeten kunnen komen.

Wilt u meer weten of de Nationale Sportweek of over het spel “Bewegend Ganzenbord”? Neem dan contact op met onze praktijk via 0313 – 427654 of joostvanderkooij@fysiotherapie-ruesink.nl