Joost bouldert er op los!

Joost mocht woensdag 9 november weer even terug naar de kindertijd. Samen met het team van Doesburg Beweegt gingen zij op teamuitje naar Bouldercentrum RijnBoulder. Hier konden zij een avondje lekker omhoog klimmen, of liever gezegd een avondje boulderen.

Boulderen is eigenlijk oplossingsgericht klimmen op minder grote hoogte (max. 4.5 meter) met valmatten in plaats van touwen voor de veiligheid. Je kan solo klimmen, maar het zoeken van de oplossing voor het klimprobleem is ook een hele leuke teambezigheid! De bewegingen die je moet maken hebben soms een acrobatisch tintje en je zal merken dat je er snel, soepel en vindingrijk van wordt.

Doesburg Beweegt is het samenwerkingsverband dat bestaat uit 6 buurtsportcoaches die zich richten op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl voor alle bewoners in Doesburg. Hierbinnen richt Joost zich, als geriatriefysiotherapie namens onze praktijk, op het sporten voor ouderen.

Grappige toevalligheid is dat Joost Erdem aan trof tijdens het boulderen. Erdem beoefent deze sport al langer en was die avond toevallig met zijn vrienden er ook. Helaas moest Joost al snel in Erdem zijn meerdere erkennen. Desalniettemin werd het een hele gezellige avond en is het team van Doesburg Beweegt weer een stukje hechter.