Joost en Maurice aanwezig bij IJsselstromenvergadering

Op donderdag 19 mei, nog voor het ongeval van Maurice, hield de coöperatie IJsselstromen zijn algemene ledenvergadering. Joost en Maurice waren hier namens de praktijk bij aanwezig.

Coöperatie IJsselstromen is een multidisciplinair en wijkgericht samenwerkingsverband van eerstelijns zorgverleners en praktijken uit Doesburg, Angerlo, Giesbeek, Lathum en Drempt. Sinds de oprichting is onze praktijk hierbij betrokken en sinds vorig jaar heeft Joost een bestuursfunctie bij de coöperatie.

De algemene ledenvergadering is het moment om elkaar te treffen en hiermee de samenwerking te verbeteren. Samenwerken kan je eigenlijk alleen maar als je elkaar ook echt kent. Dit keer was er eindelijk weer eens de mogelijkheid om elkaar live te treffen.

Naast het afscheid van Hans Berkelmans, de huisarts die onlangs met pensioen is gegaan, werd een workshop “omdenken” gegeven. Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Je ziet hierbij niet problemen, maar alleen mogelijkheden en kansen. En dat klinkt niet zo makkelijk als het klinkt.

Al met al een hele waardevolle avond. Waarbij er nieuwe contacten zijn gemaakt en oude contacten weer zijn aangehaald. Daar kan de samenwerking in de zorg alleen maar beter van worden.