Minder kwetsbaar tijdens een pandemie

De term kwetsbare ouderen is niet nieuw, maar de afgelopen periode is hij wel erg vaak gevallen. Daardoor lijkt het soms wel alsof iedereen boven de 70 kwetsbaar is. De werkelijkheid is dat kwetsbaarheid of “frailty” niet per definitie samenvalt met het vorderen van de leeftijd. Wel neemt het risico hierop met de jaren toe. Er is echter goed nieuws! U kunt er namelijk zelf aan werken om het risico om kwetsbaar te worden te verminderen.

Dit doet u namelijk heel gemakkelijk door meer te gaan bewegen. Verlies van spiermassa en -kracht komt veel voor bij 70-plussers en is daarmee een grote factor bij het kwetsbaar worden van ouderen. Door meer te gaan bewegen, houdt u uw spiermassa en -kracht op peil of verbetert dit. Hiermee gaat het risico op achteruitgang omlaag. En dat is zeker ten tijde van een pandemie aan te raden.

Echter is het door alle maatregelen rondom het coronavirus niet gemakkelijk om aan voldoende beweging te komen. Als geriatriefysiotherapeut, weet Joost alles van verbeteren van kracht bij ouderen. Hij helpt u graag aan persoonlijk advies en kan u helpen aan oefenschema’s om u kracht te verbeteren. Dat kan middels videoconsult, telefonisch of middels een adviesgesprek op de praktijk.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Joost via 0313 – 427654 of joostvanderkooij@fysiotherapie-ruesink.nl