Herbert was vorige week bij een trainingsstage in Zuid Duitsland

Wat doe je in zo'n week als je met topsporters op pad bent?

 

Het voorjaarstrainingskamp van de loopgroep van Bram Wassenaar is al vele jaren in Bad Durrheim in het Zwarte Woud. Ongeveer 100 km onder Stuttgart, op een hoogte van 760 meter, is dit een ideale omgeving voor een trainingsstage.

We logeren altijd in Haus Parckblick met om de hoek een atletiekbaan en Solemar (een wellnesscentrum) en natuurlijk de prachtige bossen van het Zwarte Woud.

 

Het is voor mij een soort werkvakantie.

De dagen zijn gevuld met allerlei medische verrichtingen. Het losmaken en masseren van spieren tot mobiliseren/fijn tunen van de diverse gewrichten.

Iedere atleet heeft wel z'n kwetsbare lichaamsdelen. Soms de hamstrings, bij de ander de enkel of knie of het bekken dat extra aandacht vraagt. Zo nodig dry needling of een pleister op een blaar.

Alles in het kader van: de atleet moet maximaal kunnen trainen en presteren.

 

Voor sommigen staat er veel op het spel, bijvoorbeeld kwalificatie voor de OS in Tokyo in 2020 of kwalificatie voor EK onder 23 later dit jaar.En natuurlijk wil iedereen zijn PR verbeteren.

 

In een trainingskamp wordt vooral veel getraind. Vaak 2x per dag en natuurlijk wordt er ook veel gerust. Goed eten is vervolgens erg belangrijk en opvallend veel want er worden wat kalorieën verbruikt.

De zo bekende R's van Rust, Regelmaat en Reinheid worden zo goed mogelijk nagestreefd.

 

Daarnaast is het altijd erg gezellig en wordt er veel gelachen.

De foto is gemaakt na gezamelijk eten in restaurant Salinensee.

 

Yvonne was voor de gezelligheid ook mee.