Werkgroep Schouder-Elleboog Gelderland

Onze praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van schouder- en elleboog klachten.

 

Al een aantal jaren participeren Tirza en Maurice in de werkgroep schouder- en elleboog Gelderland (WSEG). Dit is een besloten werkgroep van fysiotherapeuten in de regio Gelderland en artsen van Ziekenhuis Rijnstate gespecialiseerd in schouder- en elleboogklachten.

 

De schouder en elleboog zijn comlexe gewrichten die een hoog kennisniveau en ook veel ervaring vragen van de behandelaar. Zeker door de toegenomen behandelmogelijkheden.

 

De contacten in de werkgroep zijn zeer goed, met veel aandacht voor opleiding en uitwisseling van kennis. Zo worden er bijvoorbeeld behandelprotocollen opgesteld, operatiemethoden uitgelegd en casussen besproken.

 

Daarnaast is het verplicht om jaarlijks  minimaal 60 nieuwe patienten met schouder- of elleboogklachten te zien en voldoende scholingspunten te behalen met als enige doel een hoog kennis- en ervaringsniveau binnen de werkgroep te kunnen bieden.

 

Vaak hebben we het over de schouder, de elleboog krijgt echter ook veel aandacht. Tirza en Maurice hebben de afgelopen maand een lezing over de elleboog bijgewoond in Tiel. Op het jaarlijkse congres van de werkgroep stond de elleboog ook centraal.

Op 26 november gaan beiden nog naar het congres  in Hoogeveen van de werkgroep in Drente.

 

Veel aandacht dus voor scholing om een zo hoog mogelijk kennis- en ervaringsniveau te bereiken.

 

Voor meer informatie over de werkgroep WSEG  klik hier