Oktober is Stoptober!

Oktober is Stoptober! Stoptober is samen 28 dagen niet roken. En als je dat lukt, heb je vijf keer meer kans om het ook daarna vol te houden!

Stoppen met roken doe je niet voor de lol. Stoppen kan lastig zijn, maar de ervaring leert dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt, of als je al heel lang hebt gerookt. In de afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Samen stoppen is niet alleen leuker, je houdt het met elkaar ook beter en langer vol!

Ondersteuning

Op www.stoptober.nl is meer informatie te vinden. Er is ook een een Stoptober App. Als je de  app gedownload hebt, ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om je stoppoging vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Met filmpjes, puzzels, tips en adviezen helpen we je door de moeilijkste momenten heen. De Stoptober App is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Je kunt op de inschrijfpagina ook aangeven dat je via e-mail begeleid wilt worden.

Bewezen resultaat

Onderzoek van het AMC in 2017 toont aan dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt.

Cursus stoppen met roken

In de gemeente Rheden worden in oktober ook trainingen en cursussen ‘Stoppen met roken’ georganiseerd. Daarover volgt later meer informatie. Via Incluzio Rheden kunnen inwoners in ieder geval deelnemen aan een Zelfhulptraining ‘Stoppen met Roken’.

Overtuigd?

Aanmelden kan via www.stoptober.nl/doe-mee. Wij wensen je alvast veel succes en willen je graag verder helpen als je er niet uitkomt. Neem dan gerust contact met ons op!