Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen functiestoornissen aan spieren, pezen, banden en gewrichten, kortom problemen met bewegen.

Ook de gevolgen van functiestoornissen van het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart, huid en andere interne organen (blaas, darmen, maag) kunnen worden behandeld.

Team Fysiotherapie Ruesink
Team Fysiotherapie Ruesink

Ontstaan van klachten

Klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden of sportactiviteiten, ten gevolge van een ongeval of operatie, door spanning of als gevolg van veroudering.

Behandeling

Door middel van advisering/begeleiding, oefentherapie, massage en behandeling met apparatuur probeert de fysiotherapeut de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat normale houding en beweging weer mogelijk is of hoe u zo goed mogelijk met de resterende mogelijkheden/beperkingen kunt omgaan.

Uw eigen inzet is daarbij ook belangrijk.

Goed om te weten

Sinds januari 2006 kunt u zonder verwijzing naar de fysiotherapeut. Er is wel een verwijzing nodig voor behandeling aan huis en/of aandoeningen die op de “chronische lijst” staan.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg zo nodig uw polisvoorwaarden en/of kijk op onze pagina Verzekering & tarieven.