Tirza naar de manege met Vera Verhage

Wie Tirza kent weet dat paardrijden één van haar passies is. Begin juli kon ze deze passie goed combineren met haar werk als fysiotherapeut. Ze bracht namelijk een bezoek aan Vera Verhage en haar reserve paard Eagle (v. Singapore) op de Bio Manege in Arnhem.

Vera Verhage rijdt al vanaf haar zevende. Door zuurstoftekort bij haar geboorte heeft zij moeite met de aansturing van haar beenspieren en is haar balans niet optimaal. Zij moest hierdoor een sport zoeken waarbij je niet hoeft te lopen. De dressuursport leent zich hier perfect voor. Vera maakt gebruik van een rolstoel, maar korte stukken kan ze lopen wat fijn is bij de verzorging van het paard. In 2018 heeft ze de para-dressuur talentprijs gewonnen.

Vera wordt regelmatig begeleidt door Herbert. Door lichamelijke achteruitgang tijdens de lockdown moest zij het paardrijden langzaam opbouwen vorig jaar maart. Herbert stelde daarom een training samen om Vera fysiek sterker te krijgen en met resultaat. Vera heeft veel profijt van de training en is nu onder begeleiding van Herbert het paardrijden aan het uitbreiden.

Nu was het dus de beurt aan Tirza om Vera te begeleiden. Samen hebben zij gekeken of er tijdens de verzorging van het paard, het op- en afstijgen en het rijden mogelijk dingen efficiënter of aangepast kunnen worden. De combinatie van fysiotherapeut en paardenliefhebster maakt Tirza de uitgelezen persoon om dit samen af te stemmen.