Uitgelicht: Tirza Brandts

In de maand oktober willen we graag de fysiotherapeut uitlichten die het langst bij ons in loondienst is, namelijk Tirza Brandts. Inmiddels is zij al 13 jaar bij Fysiotherapie Ruesink werkzaam. En we hopen daar nog vele jaren aan vast te knopen.

Stage

Tirza is in 2007 als stagiaire begonnen in de praktijk. Dit beviel zo dat zij na haar afstuderen direct in de praktijk is blijven werken. Tijdens haar stage heeft zij onder andere meegeholpen om “de IJsselsprong” van onze praktijk (dependance in Doesburg) voor te bereiden en te realiseren. Na het afronden van haar opleiding is zij vervolgens op 1 augustus 2007 in de praktijk komen werken.

Zij heeft inmiddels diverse na- en bijscholingen gedaan, onder andere de opleiding manuele therapie. Daarnaast zijn enkele van haar aandachtsgebieden: zwangerschap gerelateerde bekkenpijn, dry needling en shockwave. Samen met Maurice is Tirza ook lid van de werkgroep schouder/elleboog van ziekenhuis Rijnstate en het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

Perfectionist

Zij is een zeer gewaardeerde collega in het team. Herbert ziet Tirza als iemand die de lat hoog legt voor zichzelf. Consciëntieus, zorgvuldig en betrouwbaar.

Joost bewondert haar empathische vermogen en interesse in de mensen om haar heen. Zij zal altijd de eerste zijn die weet wanneer iemand jarig is en of er een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Voor Maurice is Tirza de perfecte collega om samen in de werkgroep schouder/elleboog te zitten. Zij is ontzettend gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen.

Barbara ziet haar als een kundige en kennisvolle collega. Ze legt graag en compleet uit over haar ervaringen en mogelijke handvatten voor een behandeling, of denkt mee met mogelijke oplossingen bij moeilijke casussen. Voor Manon is Tirza een enthousiaste, gedreven en gezellige collega om mee samen te werken. Ze weet wat ze wil en is ook niet bang om dit te laten weten, wat zij een fijne eigenschap vindt.

Ook door haar patiënten wordt zij gewaardeerd. Een opvallende uitspraak uit het patiënttevredenheidsonderzoek is: “De bredere kijk van de therapeut heeft mij aangenaam verrast. Ook de kennis en uitvoerige uitleg heb ik als prettig ervaren. Ook inzicht in eigen kunnen en/of beperkingen vind ik erg positief”. Dat zijn uitspraken waar je trots op mag zijn.

Vrije tijd

Naast haar werk slaat Tirza niet graag een moment over dat zij bij de paarden kan zijn. Paardrijden is naast haar werk dan ook een van haar grootste passies. Überhaupt houdt zij veel van dieren. Haar kat Tibbe komt dan ook regelmatig even voorbij lopen wanneer we een video-praktijkoverleg hebben.

Begin dit jaar had Tirza haar 12,5-jarige jubileum in de praktijk. Door omstandigheden kon dit op dat moment niet gevierd worden. Daarna gooide de pandemie roet in het eten. Maar zodra de omstandigheden het toelaten zullen we alsnog op gepaste wijze stilstaan bij dit jubileum. Zoals u al merkt, is zij namelijk een absoluut onmisbaar lid van ons team.