Wandel jij mee in de gemeente Doesburg met de ‘Ommetjes’ -App?!

Bewegen is in deze tijd niet altijd even makkelijk en vraagt veel van je motivatie. Je hoeft echt niet drie keer in de week jezelf in het zweet te werken, maar maak gewoon dagelijks een ommetje.Vorige maand vertelden wij al dat onze samenwerkingspartner Doesburg Beweegt momenteel aan een grote actie werkt om wandelaars met elkaar te verbinden.

Ommetjes-app

Doesburg Beweegt daagt Doesburgers uit om aan te sluiten bij het Team van Doesburg Beweegt binnen de Ommetjes-app van de hersenstichting. Deze is te downloaden in de App store en Google Play. Wanneer je een wandeling maakt met de Ommetjes-app verdien je punten en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. Op deze manier strijd je tegen je vrienden, collega’s, buren en familie.

Samen wandelen

Naast dat het belangrijk is om dagelijks in beweging te zijn willen we met het Doesburg Beweegt Ommetje inwoners motiveren met iemand een ommetje te maken. Misschien weet je zo wel iemand waarvoor het goed is om te bewegen en kun je samen, natuurlijk op 1,5 meter afstand, een ommetje maken. Soms is het niet duidelijk wie er graag met iemand anders een ommetje zou willen maken en daarom krijgen de inwoners van Doesburg binnenkort de Ommetjes-poster in de brievenbus. Deze kun je achter het raam plakken zodat iedereen weet dat je graag samen wandelt.

De Spelregels

  • Download de Ommetjes App op uw telefoon
  • Maak een account aan in de Ommetjes-app
  • Neem deel aan een Team en vul de code 3ARFM in
  • Neem met elk ommetje uw telefoon mee en zet de Ommetjes-app aan
  • Zorg dat u de app weer afsluit na het ommetje
  • Houd u goed aan de landelijke coronamaatregelen

Wilt u dit samen doen en lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten?

  • Plak dan de poster achter het raam met de momenten dat u graag wilt wandelen
  • Of ga op zoek naar een huis in de buurt met een poster achter het raam

Heel veel wandelplezier en mochten er vragen zijn kunt u mailen naar info@doesburgbeweegt.nl of bel/app met telefoonnummer 06 372 83 518 (bij geen gehoor graag voicemail inspreken). Kijk voor meer informatie op de website www.doesburgbeweegt.nl.