Wandelmaatje gezocht!

De lente is alweer een tijdje aan de gang en ook staat de zomer alweer voor de deur. Het perfecte seizoen om weer vaker te gaan wandelen. Zeker nu vanwege de coronamaatregelen de sportscholen nog dichtblijven. Buiten wandelen is een slimme manier om coronaproof aan je dagelijkse beweging te komen.

Stok achter de deur

Voor niet iedereen is dit echter even gemakkelijk. Daarom wil onze samenwerkingspartner  Sportbedrijf Rheden mensen graag helpen die op zoek zijn naar wandelmaatjes. Samen wandelen is nou eenmaal net iets gezelliger dan alleen op pad gaan. En het kan ook nog eens fungeren als die spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’.

Op zoek naar een wandelmaatje?

Bewoners uit de gemeente Rheden kunnen met Sportbedrijf Rheden contact op nemen wanneer:

  • U het wandelen als bewegingsactiviteit wil oppakken en u bent op zoek naar een maatje om samen mee te wandelen;
  • U graag vrijwillig wekelijks met een dorpsgenoot een stukje wil wandelen of bereidt bent een groep dorpsgenoten te begeleiden bij het wandelen;

Dit kan Sportbedrijf Rheden bieden:

  • Zowel in Ellecom, Velp, Rheden als in Dieren bestaan er al enkele wandelgroepen waar zij u mee in contact kunnen brengen;
  • Als beweegcoach kunnen zij zoeken naar en u koppelen aan een wandelmaatje;

Interesse?

Mail dan sportstimulering@rheden.nl Ilja van Dijk of Clarinda Kersten zullen telefonisch of per mail contact met u opnemen, dus meld uw telefoonnummer bij het bericht. In deze coronatijd zorgen zij natuurlijk dat het binnen de regels en veilig gebeurt. Zij zullen u dan ook hierover persoonlijk instrueren.

Inwoners van Gemeente Doesburg?

Ook daar is veel mogelijk op het gebied van wandelen. Onze samenwerkingspartner Doesburg Beweegt werkt momenteel aan een grote actie om wandelaars met elkaar te verbinden. Houd daarvoor de website van Doesburg Beweegt of onze nieuwsbrief in de gaten. Of neem contact op met Ward Terpstra via info@doesburgbeweegt.nl.