Het Triatlonavontuur van Heleen Moes

Wij zijn trots om Heleen Moes te sponsoren, een gepassioneerde sporter die met de steun van Fysiotherapie Ruesink haar sportieve dromen als triatleet probeert te verwezenlijken.

“Het was een paar jaar geleden dat ik maandenlang geblesseerd was en ten einde raad,” vertelt Heleen Moes. “Een vriendin raadde me aan om naar Herbert van Fysiotherapie Ruesink te gaan. Ik keek hem aan alsof hij gek geworden was toen hij na een behandeling van een half uur zei: ‘Zo, ga maar weer hardlopen.’ Maar diezelfde middag rende ik met een stralend gezicht door de bossen. Zo had Fysiotherapie Ruesink er een nieuwe ambassadeur bij,” glimlacht Heleen, blij met de effectieve behandeling die haar weer op de been hielp.

“Met de steun van Fysiotherapie Ruesink kan ik nu mijn liefde voor sport blijven uitbouwen,” vervolgt Heleen. “Triathlon is echt mijn passie. De races die ik doe zijn 3.8 km zwemmen, gevolgd door 180 km fietsen en 42.2 km lopen als afsluiter. Ik train ongeveer 25 uur per week naast mijn parttime baan. Dit jaar heb ik de stap gezet om in het professionele veld te starten, omdat ik het beste uit mezelf wil halen en wil racen met andere sterke dames.”

“Balans is key, in alles,” benadrukt Heleen. “Het is hard werken en een voorrecht om dit te doen. Het team van Fysiotherapie Ruesink helpt mij onwijs goed om die balans te behouden. Ze zorgen mede ervoor dat ik in topvorm blijf.”

“Ik nam drie weken terug deel aan Ironman Lanzarote als mijn eerste hele triatlon tussen de profdames,” vertelt Heleen. “De sfeer onderling was echt heel goed. Het is zowel mentaal als fysiek echt een spel. Je moet je mind bij de les houden en het beste uit jezelf halen. Ik kijk in elk geval super tevreden terug op de race.”

Met trots concludeert Heleen: “Toen ik na 10.30 uur over de finish kwam, heb ik mijn handen hoog in de lucht gestoken. Het was een toprace.”

“Terug in Nederland heeft Tirza mijn lichaam weer in balans gebracht.” zegt Heleen. “Ik ben hersteld en klaar voor de volgende uitdaging. Die komt al snel: de Ironman Frankfurt op zondag 2 juli. Via mijn website en socials kan je me volgen als je dat leuk vindt.”