Joost helpt het Biesemhuis bewegen

Joost is regelmatig in het Biesemhuis te vinden om te helpen met het verbeteren van het wekelijkse beweegmoment.

Het Biesemhuis is onderdeel van Dagelijks Leven en is één van de 61 woonzorglocaties door heel Nederland voor mensen met dementie. Hier ontvangen bewoners persoonlijke en gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Begin maart vierde het Biesemhuis zijn 1-jarige bestaan.

Beweegmoment

Als geriatriefysiotherapeut is Joost gespecialiseerd in het bewegen van ouderen. Tijdens het beweegmoment observeert Joost de bewoners en adviseert vervolgens de activiteitenbegeleiding. Hierdoor worden mogelijke lichamelijke klachten op tijd gesignaleerd en kunnen de oefeningen worden aangepast. Ook geeft Joost regelmatig tips over bewegen en draagt ideeën voor nieuwe oefeningen aan.

Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar wel lijkt het de dementie te vertragen. Zo verbeter je met bewegen het denkvermogen, onrust, passiviteit en een betere doorbloeding. Veel ouderen met dementie bewegen te weinig.

Plezier in bewegen

Door middel van meer bewegen verbeterd dus de kwaliteit van leven van de bewoners van het Biesemhuis. Door een gevarieerd aanbod komen de verschillende aspecten van bewegen aan bod.

Belangrijk uitgangspunt hierbij is het plezier in bewegen te benadrukken. Gelukkig wordt er dan ook regelmatig gelachen tijdens het beweeguur. En dat is misschien zelfs wel het beste resultaat.