Tirza verdiept zich in het stuitje

Op 31 mei heeft Tirza de cursus ‘Stuitproblematiek in de algemene fysiotherapie’ gevolgd. Hierin zijn de mogelijke oorzaken van stuitpijn besproken. Uiteraard zijn ook het uitvoeren het lichamelijk onderzoek en de behandelmogelijkheden aan bod gekomen.

Stuitproblematiek

Stuitpijn kan heel vervelend zijn. Het wordt ook wel coccygodynie genoemd. Deze naam is afgeleid van os coccygeus, wat staartbeen betekent. Coccygodynie komt veel voor. Het stuitje kan door bijvoorbeeld een val van de trap of een bevalling een afwijkende stand krijgen. Dit kan soms al lang geleden ontstaan zijn, waarbij de klachten langzaam verergeren. Hierdoor hebben mensen soms jarenlang klachten. Tot voor kort waren er niet veel (effectieve) behandelopties.

Tijdens de cursus werd de ‘non-invasive mobilisation of the coccyx’ (NIMOC) behandeld. Met deze vrij nieuwe techniek kan de stand van het stuitje hersteld worden. De techniek is eenvoudig, pijnvrij en zeer effectief. Direct na deze behandeling gebeurt het dikwijls dat er een merkbaar verschil optreedt tijdens het zitten, bukken en/of lopen.

Up-to-date

Tirza heeft jarenlange ervaring in de behandeling van lage rug en bekkenklachten. Met het volgen van de cursus is zij weer helemaal up to date. Zo kan zij de kwaliteit blijven bieden, die we van haar gewend zijn.