Team aanwezig bij Fitheidstest voor 55-plussers in de gemeente Doesburg

Zaterdag 7 mei organiseerde Doesburg Beweegt, in opdracht van de gemeente Doesburg, de fitheidstest voor 55-plussers. Doesburgers in de leeftijd 55-80 jaar kregen de mogelijkheid om op verschillende onderdelen inzicht te krijgen in hun gezondheidssituatie.

Joost is als buurtsportcoach ouderen en geriatriefysiotherapeut al jaren betrokken bij de organisatie hiervan. Erdem, Manon en Maurice waren die dag ook aanwezig om te helpen bij de verschillende testonderdelen. 
Manon stond klaar om de deelnemers te ontvangen. Vervolgens volgden zij verschillende testonderdelen. Hierbij werden metingen gedaan op het gebied van reactie, coördinatie, conditie, kracht en lenigheid. In totaal waren 26 vrijwilligers aanwezig om de deelnemers te begeleiden.

Indien gewenst was het mogelijk om na de test, op basis van de resultaten, een persoonlijk adviesgesprek aan te gaan met één van de fysiotherapeuten. Onder andere Maurice en Erdem waren hiervoor aanwezig. Tijdens dit gesprek kregen deelnemers meer inzicht in hun resultaten en advies over hoe dit verder te verbeteren.

In totaal zijn tegen de 100 mensen die dag getest op hun fitheid. Het was een zeer succesvolle en fitte dag.