We zijn weer aanwezig op de Fittest in Doesburg

Jaarlijks organiseert Doesburg Beweegt, in opdracht van de gemeente Doesburg, de fitheidstest voor 55-plussers. Joost, onze geriatriefysiotherapeut en buurtsportcoach ouderen bij Doesburg Beweegt, is al jaren betrokken bij de organisatie. Dit jaar zal Erdem namens onze praktijk ook aanwezig zijn.

Inwoners van Doesburg tussen de 55 en 80 jaar krijgen de kans om op zaterdag 17 februari hun gezondheidssituatie te evalueren tijdens de gratis fitheidstest in sporthal Beumerskamp, Breedestraat 39 in Doesburg. Aanmelding is verplicht en kan via de website www.actiefindoesburg.nl, waar u op de banner Fitheidstest 2023 kunt klikken, uw gewenste tijdstip kunt kiezen en de stappen kunt volgen. Aanmelden is mogelijk tot en met 16 februari.

Hoe verloopt de fitheidstest?

Op 17 februari wordt u ontvangen door de organisatie in de sporthal. Daarna doorloopt u verschillende testonderdelen, waarbij metingen worden gedaan op het gebied van reactie, coördinatie, conditie, kracht en lenigheid. Professionele begeleiding is aanwezig bij alle onderdelen. Na het voltooien van de test bent u ongeveer één uur verder.

De uitslag van de test kun je gemakkelijk zelf zien in het scoreboekje wat je mee naar huis mag nemen. Voor degenen die dat willen, is het na de test mogelijk om op basis van de resultaten een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van de professionals. Dit gesprek duurt maximaal vijf minuten. Als er behoefte is aan meer verdieping, kan er ter plekke een vervolgafspraak worden gemaakt.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of bel naar 06 372 83 518. Als er niet wordt opgenomen, graag de voicemail inspreken, dan wordt u teruggebeld.