Joost woont raadsconferentie vergrijzing bij in Doesburg

Op 1 februari organiseerde de gemeenteraad van Doesburg een belangrijke bijeenkomst om de impact van vergrijzing te bespreken. Joost, geriatriefysiotherapeut en buurtsportcoach voor ouderen, deelde zijn kennis over ouder worden en bewegen in Doesburg.

Kees Telder opende de avond met een lezing over de vergrijzing in Doesburg. Hij onderzocht kritisch de situatie in de stad, waar vaak bovengemiddelde vergrijzingscijfers zichtbaar zijn. Met de vergrijzing neemt de complexiteit toe, met een groeiend aantal ouderen dat moeite heeft om gelijke tred te houden.

Na de lezing nam Joost, samen met andere experts, deel aan de paneldiscussie. De uitdagingen van een groeiende ouderenpopulatie in Doesburg werden besproken. In de discussie benadrukte men het belang van praktische initiatieven boven ingewikkelde plannen. Men merkte op dat veel inwoners van Doesburg nog niet goed begrijpen wat ouder worden betekent voor de stad. De boodschap was dat iedereen moet meehelpen.

Ondanks de uitdagingen sprak Joost vol enthousiasme over de positieve initiatieven die al plaatsvinden en benadrukte hij het belang om daarmee door te gaan. De avond eindigde met de gedachte dat de raad zeker nog eens over dit onderwerp zal doorpraten. Al met al was het een zeer geslaagde bijeenkomst!

Foto: CDA Doesburg