Sportleiding gezocht!

Onze praktijk is al meer dan 35 jaar verbonden met sport- en spelvereniging De Rikketikkers. Joost draagt al geruime tijd de verantwoordelijkheid voor de sportleiding.

Elke maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur wordt er onder deskundige begeleiding gesport in De Hangmat in Rheden. Na een warming-up worden verschillende spelvormen aangeboden, waarbij de deelname gebaseerd is op ieders individuele mogelijkheden. Zo ontdekt iedereen zijn eigen manier om actief te genieten van het samen sporten. Belangrijk zijn ook de ontmoeting en onderlinge verbondenheid.

De sportavond wordt begeleid door zowel een sportleider als een verpleegkundige, die ervoor zorgen dat de deelnemers veilig kunnen bewegen met zo min mogelijk risico’s. De meeste leden sporten bij De Rikketikkers na hartproblemen en 3 maanden hartrevalidatie in het ziekenhuis. Zij worden gestimuleerd door artsen, het revalidatieteam en lotgenoten.

Nieuwe sportleider

Tegenwoordig hebben we een ervaren team van sportleiding en verpleegkundigen dat goed op elkaar is ingespeeld. Dit zorgt voor een soepele avond. Er is momenteel behoefte aan een extra sport- en spelleider, iemand die de avond kan begeleiden met oefeningen en sport- en spelactiviteiten op een manier die vergelijkbaar is met een oude gymles, met veel vrijheid om het bewegen op individueel niveau aan te passen.

Heb je affiniteit met de doelgroep, ben je creatief, hou je van bewegen en ben je gewend om voor een groep te staan? Heb je een goede dosis humor en ben je bereid je minimaal 1 keer per maand in te zetten voor deze vereniging? Het betreft een vrijwillige functie, maar je ontvangt een onkostenvergoeding per keer. Je zult ook een paar keer met Joost meedraaien om een gevoel te krijgen bij wat er van je wordt verwacht. Als je interesse hebt, neem dan contact op met Joost via joostvanderkooij@fysiotherapie-ruesink.nl of 0313-427654 en geef aan dat je Joost graag zou willen spreken over de Rikketikkers.

Ook nieuwe leden zijn welkom

Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe leden. In de loop der jaren hebben we de doelgroep uitgebreid met diabetespatiënten. Ook is er ruimte mensen met COPD die graag meer willen bewegen. Nieuwe leden zijn welkom om mee te sporten. Belangstellenden kunnen contact opnemen via rikketikkers@chello.nl of tel. 026-3118066.