Joost naar themalunch “Positieve Gezondheid”

Onze praktijk is aangesloten bij coöperatie IJsselstromen, het multidisciplinair en wijkgericht samenwerkingsverband van eerstelijns zorgverleners en praktijken uit onze directe omgeving. Om de samenwerking te verbeteren binnen de eerstelijns zorg organiseren zij regelmatig netwerklunches met een thema. Onlangs ging Joost naar zo’n lunch.

Het thema van die lunch was “Positieve Gezondheid”. Positieve Gezondheid staat voor een bredere kijk op gezondheid. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Je krijgt daardoor beter inzicht in het verhaal van de patiënt: de persoon achter de ziekte of klacht. Hierdoor is er beter contact en meer verbinding met de patiënt.

Door met collega’s van andere praktijken en disciplines over dit onderwerp te praten, leren de zorgverleners elkaar beter kennen, wat de samenwerking weer ten goede komt. Daarnaast leren zij ook nog eens “Positieve Gezondheid” beter toepassen in hun werk. En dat alles onder het genot van een lekker broodje. Win/win dus!

In het nieuwe jaar zal IJsselstromen ook nog een cursus op het gebied van “Positieve Gezondheid” organiseren. Als dat niet een heel positief jaar gaat worden met veel goede samenwerking en heel veel gezondheid!!!