Maurice en Tirza volgen cursus Dry needling

Tijdens het hemelvaart weekend zitten Maurice en Tirza weer in de schoolbanken. Zij volgen namelijk een cursus Dry needling. Voor Maurice is het zijn eerste cursus op dit gebied. Tirza is al gespecialiseerd in Dry needling en zal haar kennis en vaardigheden nu verder uitbreiden.

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut.

Wat is dry needling?

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Door middel van het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Goed om te weten

Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor dry needling hieronder. Dry needling is dan ook geen behandeling op zich, maar een techniek die gebruikt kan worden tijdens een behandeling.

In juli zullen Maurice en Tirza uiteindelijk nog een examen doen om hun cursus af te ronden. Daarna zullen zij hun geleerde nieuwe vaardigheden kunnen toepassen in hun behandelingen. Herbert heeft eerder al deze cursus gedaan en heeft inmiddels al veel ervaring op dit gebied.

Zo werken wij in ons team voortdurend aan het verbeteren van onze kennis en kunde om u van de beste behandeling te kunnen voorzien.

U kunt hier meer lezen over Dry needling.