Uitgelicht: Joost van der Kooij

Deze maand is het de beurt aan Joost van der Kooij om in het zonnetje gezet te worden. Na een aantal jaar bij praktijken in Doetinchem en Apeldoorn te hebben gewerkt, werkt Joost sinds september 2011 in onze praktijk. Sinds die tijd heeft hij zich ontwikkelt tot een van de vaste waardes van onze praktijk.

In 2014 is hij gestart met de Master Fysiotherapie in de Geriatrie, welke hij in 2017 heeft afgerond. Sindsdien mag hij zich Geriatriefysiotherapeut noemen, of wel specialist in het bewegen van de oudere doelgroep. In die hoedanigheid is hij ook buurtsportcoach ouderen bij Doesburg Beweegt, waarvoor hij onder andere in de organisatie zit voor de jaarlijkse fitheidstest in Doesburg.

In de afgelopen jaren heeft hij een breed multidisciplinair netwerk opgebouwd en waardoor hij nauw samenwerkt met o.a. huisartsen en wijkverpleegkundigen. Daarnaast is hij lid verschillende zorgnetwerken, zoals ParkinsonNet, MSZorg Nederland en Chronisch ZorgNet. Voor dat laatste netwerk is hij ook kartrekker van de regio Doetinchem.

Het team kent Joost vooral als een enthousiaste, gedreven, vriendelijke en betrokken collega. Hij heeft altijd een luisterend oor, is behulpzaam en iemand waar je als team op kunt bouwen. Deze kenmerken zien we ook terug in de feedback van patiënten in ons tevredenheidsonderzoek. Een kleine greep uit hoe mensen hem omschrijven: “sympathiek, deskundig, vakbekwaam, meedenkend en begripvol”. Dit zijn erg waardevolle kwaliteiten. Sinds 1 januari 2020 is Joost lid van de maatschap van de praktijk geworden en draagt hij de medeverantwoording voor het runnen van de praktijk.

Dit jaar zou Joost ook eindelijk zijn lang gekoesterde wens om naar Japan te reizen verwezenlijken. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Maar hij blijft van plan om, zodra het weer veilig genoeg is, alsnog in het vliegtuig te stappen. Wij wensen hem alvast een hele fijne reis!