Voet- en loopanalyse bij Maurice

In onze praktijk is Maurice Looijen de expert in het analyseren van de voetenstand en het bewegingsgedrag van jouw voeten. Hij heeft kennis van hoe dit van invloed kan zijn op de rest van je lichaam en daarmee op je dagelijks leven of sport.

Analyse

Maurice legt uit: “Ik voer analyses en metingen uit om te bepalen of eventuele klachten worden veroorzaakt of in stand worden gehouden door problemen in de voet. Vervolgens zoek ik naar oplossingen om deze klachten te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het aanmeten van (sport)steunzolen.” Hij staat daarnaast altijd klaar met waardevolle tips en adviezen met betrekking tot sport en beweging, waarbij preventie een cruciale rol speelt.

“Het optimaliseren van jouw voetstand en afwikkeling kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het risico op overbelasting,” benadrukt Maurice. “Zelfs een kleine afwijking in de afwikkeling kan leiden tot overbelasting en blessures, wat herstel kan beperken. Het goede nieuws is dat dit probleem met de juiste aanpak kan worden aangepakt en verholpen.”

Het consult begint met een uitgebreid vraaggesprek, gevolgd door een grondige inspectie van jouw huidige schoenen en eventuele zolen. Vervolgens beoordeelt Maurice de voetenstand en voert, indien nodig, verder lichamelijk onderzoek uit, bijvoorbeeld om de beweeglijkheid van gewrichten te beoordelen. Hierna past hij een dynamische digitale drukmeting toe om jouw gangpatroon vast te leggen. De verzamelde gegevens worden samen met jou besproken, en het advies wordt toegelicht.

Advies

Het advies kan verschillende vormen aannemen, zoals eerder genoemd, het aanmeten van steunzolen, het kiezen van een specifiek type sportschoen, een fysiotherapeutische behandeling, gerichte oefeningen, aanpassingen in je looptechniek, of zelfs het adviseren om een andere specialist te raadplegen.

Het specifieke ontwerp van de VSO-steunzool is gebaseerd op de metingen en inzichten van Maurice. Met behulp van deze gegevens en specificaties wordt een individueel computermodel gecreëerd. De zolen worden vervolgens computergestuurd gefreesd en handmatig afgewerkt door het gespecialiseerde bedrijf LFT in Nijverdal. Na een laatste controle door Maurice, kunnen de zolen in gebruik worden genomen. Het goede nieuws is dat de kosten voor deze zolen in sommige gevallen (deels) worden vergoed door je ziektekostenverzekering.

Maximale bewegingservaring

Tot slot, bij ons draait alles om jouw welzijn en bewegingscomfort. Of je nu een persoonlijk doel wilt bereiken of simpelweg geniet van een actieve levensstijl, Maurice en ons team staan klaar om je te begeleiden. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit jouw bewegingservaring haalt en met vertrouwen vooruit kunt blijven gaan.